10-11-2018

Dames tweede helft op stoom

De handbaldames van DOS’80 namen het zaterdagavond op tegen het puntloze Internos uit Etten-Leur. Deze konden het in de eerste helft nog enigszins bijbenen, maar in de tweede helft kwam de Heesche formatie echt op stoom en wist met grote cijfers te winnen, 28-6 was de eindstand.


Vizier niet op scherp

Het duurde bijna vijf minuten voordat de eerste treffer viel te noteren. Het was Sanne Turlings die het net wist te vinden. Daarvoor werden er al enkele grote kansen om zeep geholpen. Na 10 minuten wist Quinty Kuijpers de score op 2-0 te brengen. Daarna nam DOS’80 enige afstand. Men had weinig te duchten van de rode lantaarndrager. Toch stond aan Heesche kant het vizier niet op scherp. Na zo’n kleine twintig minuten stond er nog maar een 4-2 voorsprong op het bord. In de laatste fase van de eerste helft wist DOS’80 vaker doel te treffen. Daardoor viel er een 10-4 ruststand te noteren.


Op stoom

De tweede helft leek aanvankelijk een kopie te worden van de eerste helft, maar dat liet de trotse koploper niet gebeuren. Verdedigend zat de boel helemaal op slot en zelf wisten de Heesche dames met regelmaat te scoren. Een marge van tien doelpunten was in een mum van tijd bereikt. Daarna bleef DOS’80 het gaspedaal stevig indrukken en menige break-out werd succesvol afgerond. Sanne Turlings maakte met de 28een laatste treffer de cirkel rond. Zij wist het eerste en laatste doelpunt op haar naam te schrijven.

Delen