14-10-2018

Heren verliezen ongeslagen status

De handballers van Olympia’89/DOS’80 leden zaterdagavond een nederlaag in de categorie onnodig; thuis tegen DIOS werd het 25-27, nadat het 6 minuten voor tijd nog 25-21 stond. Het was het eerste competitieverlies sinds 6 januari.

Achteraf bleek dat de Ossenaren de eerste periode in de eerste divisie bij een gelijkspel hadden gepakt, want mede-koploper WHC-Hercules verloor eveneens. Door het betere doelsaldo pakten de Hagenaren alsnog dit eerste prijs(je). De top schuift nu dichter in elkaar, want ook DIOS komt nu op 9 uit 6, terwijl Aalsmeer 3 vandaag hetzelfde kan doen. En er zijn ook nog enkele teams die 8 uit 6 hebben of dat puntentotaal vandaag kunnen realiseren. Olympia staat in die brede top nu tweede, vanwege een iets minder doelsaldo. Wat in het voordeel van de rood-zwarten spreekt, is dat zij in tegenstelling tot andere hoogvliegers al wel veel topwedstrijden heeft gespeeld.

Als de opmerkelijke tweede helft een goede afloop had gekend, dan had Olympia dus erg goede zaken gedaan. Dan was de formatie van trainer Frans van Erp solo-koploper geworden en had het de eerste periode dus veroverd. Het opmerkelijke van de tweede helft, was het telkens wisselende perspectief. Na een 11-11 ruststand was DIOS duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen. Dat mondde uit in een 13-17 tussenstand.

Maar Olympia bleef niet bij de pakken neerzitten en kwam sterk terug. De sterke periode leidde tot eerst een gelijke stand - de gelijkmaker was een vlieger met Wout van Iperen in de rol van aangever en Geert van de Goor in de rol van afmaker - en later tot een riante voorsprong met nog zes minuten op de klok: 25-21. Dat in die fase een zuivere goal niet gezien werd door de arbitrage, leek op dat moment nog niet van beslissende invloed. Net zoals de rode kaart voor Martin van Iperen na drie tijdstraffen.

In de absolute slotfase stokte de doelpuntenproductie echter totaal, onder meer door vier keer slordig balverlies. DIOS profiteerde, kreeg het momentum en kwam zelfs met 25-26 voor. Olympia had nog dertig seconden om een nederlaag af te wenden, nam een time-out om een aanvalsopzet te bespreken en kreeg nog een kans. Die werd echter gemist, waarna zo’n beetje in de zoomer nog de 25-27 viel.

Olympia’89/DOS’80 - DIOS 25-27 (11-11). Scores Olympia: Chiel van Iperen 8, Geert van de Goor 5, Wout van Iperen 3, Harm van Iperen 3, Olaf Langens 2, Frennie Bens 2, Erik Loeffen 1, Frank Loeffen 1

Delen