07-10-2018

Dames winnen

Dames DOS’80/Olympia’89 met de schrik vrij


Afgelopen zaterdagavond speelden de handbaldames van DOS’80 hun eerste thuiswedstrijd, in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch, tegen GHV uit Goirle. Wat gaandeweg uit leek te lopen op een eenvoudige overwinning, werd een benauwde zege. Keepster Inge Turlings speelde aan Heesche kant een hoofdrol.


Gelijkopgaand

De eerste 15 minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar volledig in evenwicht. Met een 5-5 tussenstand was het steeds stuivertje wisselen. Na een aanvallende tactische ingreep aan Heesche zijde, wisten de gastvrouwen een overwicht te creëren en uit te lopen naar een 10-8 voorsprong bij rust.


Heesche goalie uitblinkster

Na rust wist DOS’80 meteen het heft in handen te nemen en een ruime voorsprong te creëren. Dit leverde een voorsprong van 15-11 op. Alles leek in kannen en kruiken voor de Heesche formatie van Niek Huitink. Maar het was juist in deze fase dat er volop kansen onbenut werden gelaten door de Heesche dames. GHV knokte zich daardoor  helemaal terug in de wedstrijd en wist zelfs een voorsprong te nemen. Met nog acht minuten te spelen kon GHV verder uitlopen vanwege een toegekende strafworp. Het was Inge Turlings die daar een stokje voor stak. Zij wist, op dat moment, haar (derde) strafworp tegen te houden. DOS’80 toonde veerkracht en meteen werd in de daaropvolgende aanval de gelijkmaker gescoord. In de eindfase wist DOS’80 beter het net te vinden dan hun opponenten. Daarbij wist Inge Turlings nog cruciale doelpoging van GHV om zeep te helpen; eindstand 20-18.

Delen