03-11-2019

Dames boeken klinkende zege

Dames Dos’80/Olympia’89 boeken klinkende zege


Zondagmiddag speelden de handbaldames van DOS’80 in en tegen Dongen. De dames wisten, na vorige week, ook dit keer er met de punten vandoor te gaan. Met name in de tweede helft werd het verschil gemaakt, de eerste helft hielden beide partijen elkaar aardig in evenwicht. Eindstand 20-27.


Uitstekende aanvallen

Lieke van den Akker en Lieke van Iperen ontpopten zich als ware topscoorders in deze wedstrijd. Samen wisten zij in de eerste helft 10 keer doel te treffen. Maar de basis hiervoor werd door het hele team gelegd in de verdediging. Daar werden bergen werk verzet, maar Dongen gaf zich aanvankelijk zeker niet gewonnen. Het was juist Dongen dat het voortouw nam en in de beginfase uitliep naar een 5-3 voorsprong. In de aanval kon Lieke van Iperen op de cirkel verschillende keren bereikt worden en zij had geen moeite om de keepster van Dongen te verschalken. Zo stond er met de rust een mooie voorsprong van DOS’80 op het scorebord: 8-11.


Debutante scoort

In de tweede helft dacht Dongen zich terug gevochten te hebben in de wedstrijd. Met een 13-13 tussenstand was het enkel DOS’80 dat de klok sloeg. Met maar liefst een serie van zeven doelpunten achter elkaar, zonder ook maar één tegentreffer te incasseren, liep de ploeg van trainer/coach Paul Schobbers gemakkelijk weg. De verdediging stond als een huis en bij Dongen zakte langzamerhand de moed in de schoenen. Mirne Hoeks, die deze wedstrijd debuteerde in de hoofdmacht, wist haar doelpuntje mee te pikken.

Delen