27-10-2019

Dames DOS’80/Olympia’89 boeken eerste winst

Dames DOS’80/Olympia’89 boeken eerste winst


Afgelopen zondag boekten de dames van DOS’80 hun eerste zege in Uden tegen Helios. Na een achterstand van 5 doelpunten in de rust wist de Heesche formatie het tij te keren om er alsnog met de zege vandoor te gaan.


Evenwicht

Lange tijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Na een 5-5 tussenstand was het team uit Uden dat een gaatje wist te slaan en dat verder wist uit te bouwen naar een voorsprong van 12-7 met de rust. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de gastvrouwen uit Uden, maar dat bleek in de tweede helft heel anders uit te pakken.


Krachtige verdediging

Er stond in de tweede helft een ander DOS’80 op het veld. Door zeer goed verdedigend werk tankte de ploeg van coach Paul Schobbers veel vertrouwen en dat resulteerde ook in doelpunten. Langzaam maar zeker knokte DOS’80 zich terug en wist zelfs op voorsprong te komen. Pas na 12 minuten kon Helios weer eens doel treffen. Mede door Anne van Munster, zij nam haar team verdedigend op sleeptouw. Zij zette ook aanvallend de lijnen uit en wist zij DOS’80 een enorme zet in de juiste richting te geven. Even wist Helios nog aan te haken, maar het was Quinty Kuijpers die de genadeslag toediende door 2 keer achter elkaar te scoren en daarna wisten Lieke van Iperen en Sanne Turlings het verschil zelfs naar 4 doelpunten te tillen. Daarmee was het verzet aan Udense kant gebroken. Eindstand 17-19.

Delen