08-06-2019

Concept-programma: thuisduel bij debuut eredivisie heren

Het avontuur in de eredivisie begint voor de handballers van Olympia'89/DOS'80 met een thuiswedstrijd tegen WHC-Hercules, op 31 augustus. Dat blijkt uit het concept-programma dat het NHV heeft vrijgegeven. Dat betekent wel dat er in theorie nog veranderingen kunnen optreden.

WHC-Hercules promoveerde afgelopen seizoen ook uit de eerste divisie, maar deed dat rechtstreeks via het kampioenschap. Uit speelde Olympia gelijk, maar aan de thuiswedstrijd bewaren de Ossenaren vanwege een dikke nederlaag minder fijne herinneringen. Op 23 november is deze ploeg ook weer de opponent in Den Haag, als de terugronde van de competitie begint. De andere promovendus is Havas. Het team uit Almere is in de heen- en terugronde de laatste tegenstander: 16 november uit en 7 maart thuis.

De Brabantse onderonsjes met Tachos zijn uiteraard ook direct rood omcirkeld in de agenda gezet. Op zaterdag 19 oktober komen de Waalwijkers naar Oss toe, 15 februari hoeven wij maar een korte busrit te maken. Die wedstrijd is de week voor carnaval. Zoals Olympia de laatste jaren gewend is, moet er dan gewoon gespeeld worden. Dit keer gelukkig geen verre uitwedstrijd, maar een thuisduel met Hellas.

De eerste uitwedstrijd speelt de ploeg van Frans van Erp op 7 september tegen Volendam 2. Na het uitduel bij BFC, een oude bekende uit de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017, op 21 december heeft Olympia meer dan een maand pauze. De hele maand januari staat er geen wedstrijd op het menu.

De degradant uit de Beneleague, Quintus, is op 9 november te gast in de Mondriaanhal.

Delen