24-03-2019

Dames winnen ook laatste duel

Als kersverse kampioen, konden de Heesche handbalsters het op gaan nemen in Waalwijk tegen Tachos. Met die wetenschap kon DOS’80 er een mooie wedstrijd van gaan maken. Tachos, deed daar nog een schepje bovenop. Zij maakten een respectvol en sportief gebaar door, nog voor de aanvang van de wedstrijd, bloemen aan hun tegenstander uit te reiken.


Frank en vrij

DOS’80 nam direct het heft stevig in handen en liet meteen zien waarom zij de terechte kampioen zijn. Er kwam een mooie voorsprong op het bord te staan. Het was, onder andere aan Quinty Kuijpers te danken, die als linkshandige speelster, vanaf de rechter hoekpositie regelmatig doel wist te treffen. DOS’80 speelde frank en vrij en zo stond er bij de rust een comfortabele 10-14 voorsprong op het scorebord.


Genieten

De speelsters namen zich voor om vooral te genieten van de tweede helft en daarmee de afsluiting van een uitstekend seizoen. En dat lukte vrij eenvoudig. Heel even kwam Tachos nog terug tot een achterstand van twee treffers, maar keepster Inge Turlings stelde in de verdediging orde op zaken. In aanvallende zin gaf DOS’80 gas. Lieke van den Akker wist meerdere het net te vinden en zo werd de marge weer eenvoudig opgeschroefd naar vijf doelpunten. Eindstand 19-26. Zo nam DOS’80 de laatste twee punten van dit seizoen mee naar huis. Volgend seizoen zullen de Heesche dames te zien zijn in de 1eklasse.

Delen