10-02-2019

Dames pakken de draad weer op

In de late zondagmiddag speelden de dames van DOS’80 een uitwedstrijd in Wijchen tegen The Flyers. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft moest DOS’80 alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken.


Goed van start

Na twee nederlagen op rij was het noodzakelijk voor de Heesche formatie om meteen goed van start te gaan. Dat was precies wat de getergde speelsters dan ook deden. De verdediging stond zijn mannetje en zat goed dicht. Aanvallend werd Lieke van Iperen meerdere keren uitstekend gevonden op de cirkelpositie. Zij wist goed raad met deze buitenkansjes en mede daardoor wist DOS’80 een ruime voorsprong op het scorebord te toveren. Met 7-14 werd er de rust in gegaan.


Spannende tweede helft

Het voornemen van DOS’80 om de opgebouwde voorsprong te consolideren en verder uit te bouwen mislukte jammerlijk. De aanvallen begonnen stroef te lopen en er werd minder overtuigend afgerond. The Flyers proefden dat er wellicht nog wat te halen zou zijn en schakelden er nog een tandje extra bij. Menig break-out aan Wijchense zijde zorgde ervoor dat de thuisploeg naderde tot 1 doelpunt. Het was Sabine van Nistelrooij die de toegekende strafworpen wist te benutten en zo de marge van dat ene doelpunt steeds wist te behouden. DOS’80 moest voor iedere bal vechten en daarin waren zij net wat beter dan hun opponent. Met een sterk eindschot wisten zij de wedstrijd naar zich toe te trekken, 21-24.

Delen