09-01-2018

Een zeer geslaagd XRC Scholenhandbal toernooi 2017

Een zeer geslaagd XRC Scholenhandbal toernooi 2017

Vrijdag 29 december, 9.00 uur, was het al vroeg erg druk in de sporthal ’t Vijfeiken, het begintijdstip van het 35ste XRC scholenhandbal toernooi georganiseerd door handbalvereniging DOS’80. Er hadden zich voor het programma van de voormiddag ruim 60 kinderen uit groep 7 en 8 van de Heesche basisscholen De Emmausschool, De Kiem, Delta school en De Toermalijn verzameld in de sporthal. Tijdens het middagprogramma waren er zelfs ruim 80 spelers uit groepen 3 – 4 en 5 - 6 aanwezig, die het in competitieverband tegen elkaar gingen opnemen. Er werd fanatiek, doch fair gehandbald en het was goed om te zien dat de scholen er aandacht aan hadden besteed om de spelers goed voorbereid en getraind aan het toernooi te laten beginnen. Flink aangemoedigd door klasgenoten en coaches, maar ook door de grote hoeveelheid ouders op de tribunes. Het geheel zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer.  Na het einde van de competitie was er voor elke speler een traktatie beschikbaar gesteld door sponsoren. JUMBO Wiegmans uit Heesch zorgde een heerlijk stuk fruit voor iedereen en Brabant Water stelde drinkflesjes beschikbaar. Sponsoren hartelijk dank daarvoor. Maar het belangrijkste voor de teams en scholen was toch wel wie er met de XRC trofeeën voor de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 naar huis mochten gaan. Voor eenieder die ’s avonds deel heeft genomen aan ‘De Hisse Kwis’ volgt hier de uitslag op de vraag:  Welke scholen wonnen vanmiddag tijdens het door DOS’80 georganiseerde XRC scholenhandbaltoernooi?

In categorie groep 3-4 heeft de Emmausschool (1) gewonnen. In categorie 5-6 heeft De Toermalijn (3) gewonnen en in de categorie 7-8 heeft De Toermalijn (2) gewonnen.

Alle deelnemers, scholen en sponsoren namens de Activiteiten Commissie (AC) van DOS’80 hartelijk dank voor jullie inzet en bijdrage aan deze zeer geslaagde handbaldag.

Delen