07-01-2018

Dames pakken winst tegen Flyers

Dames DOS’80/Olympia’89 winnen


Zaterdagavond speelden de dames van DOS’80 in sporthal ‘t Vijfeiken tegen de Flyers uit Wijchen. Wat aanvankelijk leek uit te draaien op een eenvoudige overwinning voor de Heesche dames, draaide uit op een ternauwernood uit het vuur gesleepte winstpartij. Daarmee was de eerste overwinning in 2018 een feit.


Goede start

DOS’80 kwam meer dan uitstekend uit de startblokken. Een 6-2 voorsprong prijkte al snel op het scorebord. Vooral vanaf de hoeken gingen de uitgespeelde kansen er rijkelijk in. Ook draaide de break-out op volle toeren. Daarna gaf DOS’80 het heft uit handen en knokten de gasten uit Wijchen zich weer in de wedstrijd terug. Ruststand: 12-9.


Kopie eerste helft

In de tweede helft herpakten DOS’80 zich. Met goed uitgespeelde break-outs en benutte penalty’s door Sabine van Nistelrooij wist de Heesche formatie eenvoudig uit te lopen naar een 19-13 tussenstand. Wat DOS’80 de eerste helft overkwam gebeurde andermaal. Verdedigend liet men steken vallen  en daar profiteerde de Flyers optimaal van. Met doeltreffende afstandsschoten en gemiste kansen van DOS’80 verscheen er, met nog enkele minuten op de klok, een gelijke stand op het bord. Na een spannende eindfase trokken de Heesche dames aan het langste eind door nog drie maal het net te vinden. Eindstand: 27-24.

Delen