17-12-2017

Dames kloppen nummer 2

Eenvoudige overwinning dames


Zaterdagavond namen de handbaldames van DOS’80 het op, in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch, tegen de nummer twee van de competitie Avanti uit Drunen. Op papier een pittige tegenstander, maar DOS’80 wist eenvoudig de punten binnenshuis te houden.


Iets recht te zetten

Na een gevoelige en onnodige nederlaag vorige week hadden de Heesche dames dit weekend iets recht te zetten. Dat dit op voorhand geen gemakkelijke klus zou zijn tegen de nummer twee, daar was DOS’80 zich terdege van bewust. Vandaar ook een goede start en na 10 minuten stond de ploeg van coach Jan van Munster aan de goede kant van de score om deze niet meer af te staan. Met een 13-6 voorsprong gingen beide teams de rust in. Dat het Heesche team slechts zes tegentreffers te verwerken kreeg, was te danken aan doelvrouw Inge Turlings. Daarnaast stond de verdediging in alle opzichten goed.


Cirkelspel

De tweede helft gaf een onveranderd beeld. De aanvallen van DOS’80 liepen goed, er werd gemakkelijk gepasseerd en afgerond. Hierdoor ontstond er ook veel ruimte op de cirkel, die goed benut werd. Door de grote afwisseling in het aanvalsspel kon DOS’80 gemakkelijk hun riante voorsprong uitbreiden. Ook de verdediging bleef alert en keepster Inge Turlings wist de afstandsschoten uitstekend te pareren. Aanvoerder Sabine van Nistelrooij was na afloop content: “Dat we met 24-13 kunnen winnen is fantastisch. Ik denk dat we vanavond onze beste wedstrijd tot nu toe hebben gespeeld.”

Delen