02-12-2017

Heren verliezen in Volendam

De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben de 'heenronde' van het seizoen 2017-2018 in de eerste divisie afgesloten met een nederlaag bij de reserves van topclub Volendam: 35-29 (rust 17-17). Door het verlies staan de rood-zwarten op exact de helft van de competitie op een achtste plaats, de bovenste plek van het rechterrijtje.


In de vorige speelronde speelde de ploeg van trainer Frans van Erp zijn beste wedstrijd van het seizoen. Quintus 2, de koploper van dat moment, werd met prima spel overtuigend verslagen. De tegenstander van dit weekeinde, Volendam 2, kwam door dat resultaat op exact gelijke hoogte met Quintus, inclusief doelsaldo. Olympia wist dus dat het opnieuw boven zichzelf uit moest stijgen om te winnen. Dat was net iets te veel gevraagd. De Ossenaren haalden een goed niveau, maar niet goed genoeg om in de tweede helft door te drukken.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Een matige periode betekende dat de gasten een 6-8 voorsprong moesten inruilen voor een 11-8 achterstand, mede doordat Volendam vaak profiteerde van een razendsnelle omschakeling. Maar vechtlust en fraaie staaltjes handbal zorgden ervoor dat Olympia de nadelige marge bij rust had opgehaald: 17-17. In de tweede helft ging de wedstrijd tot 25-24 gelijk op, maar in die fase sloeg Volendam toe: 30-25. De Osse equipe klampte nog een keer aan (30-27), maar daarna was de koek op, met een eindstand van 35-29 tot gevolg.

Naast de snelle tegenaanval van de tegenstander was er nog een reden dat Olympia puntloos naar huis moest. De ploeg kreeg nogal wat tijdstraffen, waardoor het te vaak in ondertal de strijd aan moest gaan. Neven Harm en Chiel van Iperen kregen zelfs drie keer twee minuten, waardoor ze met een rode kaart voortijdig moesten inrukken.

Volendam 2 - Olympia 35-29 (17-17). Scores Olympia: Chiel van Iperen 7, Geert van de Goor 7, Wout van Iperen 5, Frank Loeffen 4, Jordi van Erp 2, Martin van Iperen 2, Harm van Iperen 1, Kevin de Leeuw 1.

Delen