02-12-2017

Dames lopen achter de feiten aan

Zaterdagavond speelden de dames van DOS’80 in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch een verloren wedstrijd tegen Camelot/Desk uit Kaatsheuvel. De gasten hadden een vliegende start en brachten DOS’80 daarmee van het begin af aan in de problemen.


Valse start

Camelot/Desk vloog werkelijk uit de startblokken. In de eerste vijf minuten startten de gasten subliem. Zij namen een 0-5 voorsprong waar weinig op af te dingen was. De Heesche formatie leek overdonderd, maar gaf niet op. Toen Evi Hoeks na acht minuten de eerste treffer wist te maken, maakte dat wat los. De 0-5 achterstand werd omgezet naar 5-5. Andermaal namen de gasten het initiatief volledig over. De ruststand maakte dit duidelijk 10-13.


Geen vat

Ook in de tweede helft kon DOS’80 het ritme maar niet vinden. De snelle aanval werd onvoldoende gevonden. Steeds als DOS’80 dacht iets dichterbij te komen, scoorden hun tegenstander weer. Verdedigend kreeg men te geen vat op het aanvalsspel van het team uit Kaatsheuvel. In een ultieme poging de wedstrijd nog te kantelen zette coach Jan van Munster een tactische variant in om de aanval van de tegenstander te ontregelen door één van de speelsters mandekking te geven. Deze ingreep bracht echter geen soelaas. Eindstand: 19-24. Sabine van Nistelrooij wist deze wedstrijd alle zes strafworpen feilloos te benutten. Daarmee werd zij topscoorder aan Heesche zijde. Al kwam de mooiste aanval op naam van de 3 zussen Turlings. Via keepster Inge, ging de bal naar Lisa, die vervolgens Sanne aanspeelde en zij wist het net te vinden.

Delen