27-11-2017

Heren stunten tegen koploper

In de twaalfde wedstrijd van het seizoen kwamen de handballers van Olympia'89/DOS'80 voor het eerst tot hun topniveau, vrijwel de volle zestig minuten. En dan blijkt dat de ploeg van trainer Frans van Erp zich kan meten met elke ploeg uit de eerste divisie, zo ook koploper Quintus 2. Na een ruststand van 18-14 werd gewonnen met 33-27.

De man van de wedstrijd viel moeilijk te kiezen, want er waren veel spelers die daarvoor in aanmerking kwamen. Bijvoorbeeld keeper Rik Horbach die een heel hoog reddingspercentage had. Maar ook Kevin de Leeuw (beresterk in de verdediging), Harm van Iperen (constant aanspeelbaar en trefzeker op de cirkel) en Erik Loeffen (kalm en de lijnen uitzettend op de middenopbouwpositie) hadden dat stempel kunnen krijgen, net zoals enkele andere spelers. De pechvogel van Olympia-kant was wel snel gevonden: Wout van Iperen. De rechterhoekspeler kreeg na een klein kwartier al een rode kaart, een zeer zware straf voor een vaak voorkomende overtreding aan de  buitenkant van het veld. Daardoor moest grote broer Chiel de positie van Wout overnemen. Het was weer even wennen voor hem, maar hij vulde de positie goed in. Een paar keer kwam hij met loopacties uit op zijn vertrouwde opbouwplek en dan volgde enkele keren een raak schot.

In de beginfase moesten beide teams nog even loskomen. De doelpunten vielen nog niet direct als rijpe appelen. Bij een stand van 4-4 grepen de Ossenaren voor de eerste keer het initiatief. Quintus 2 repareerde die marge nog (tot 8-8), maar daarna sloeg Olympia een gat dat uiteindelijk nooit meer gedicht werd. Drie doelpunten op rij (11-8) zorgden voor lucht en bij rust was de marge zelfs vier (18-14). In de tweede helft kwamen de Zuid-Hollanders twee keer terug tot drie verschil (18-15 en 20-17), maar echt spannend werd het nooit meer. Alhoewel, Olympia wist dat het al eerder mis was gegaan bij een comfortabele voorsprong. Maar dit keer bleven de rood-zwarten simpelweg te goed spelen om een deja vu-gevoel te krijgen. Bij 29-25 ging de koploper alles of niks spelen. Het werd niks. Jordi van Erp (net over de middenlijn) en Martin van Iperen (zo'n beetje op de eigen cirkel) gooiden de bal zelfs in een leeg doel.

Olympia'89 - Quintus 2 33-27 (18-14). Doelpunten Olympia: Chiel van Iperen 6, Harm van Iperen 6, Geert van de Goor 4, Jordi van Erp 4, Frank Loeffen 4, Kevin de Leeuw 3, Erik Loeffen 3, Martin van Iperen 2, Wout van Iperen 1.

Delen