19-11-2017

Uitstekende overwinning dames op Aristos

Zondagochtend speelden de dames van DOS’80/Olympia’89 in de Mondriaansporthal in Oss hun wedstrijd tegen Aristos uit Best. De nummers 3 en 4 uit de competitie met een gelijk aantal punten namen het tegen elkaar op. De Heesche dames wisten de winst naar zich toe te trekken door een meer dan uitstekende eerste helft te spelen.


Uitstekend van start

Vanaf de eerste minuut was het team van coach Jan van Munster bij de les. Verdedigend had DOS’80/Olympia’89 de zaakjes op orde. Na 10 minuten was er een 6-1 voorsprong. Sanne Turlings wist in deze fase 4 keer te scoren. Door goed uitgespeelde aanvallen, ondersteund door een hoge balsnelheid wisten de Heesche dames zelfs uit te lopen naar een 13-4 voorsprong.  Daarna liet men de teugels iets vieren waardoor de dames de rust in gingen met een 14-8 voorsprong.


Degelijk spel 2e helft

Aristos probeerde in de 2e helft uit alle macht de aansluiting te vinden, maar telkens als het dacht iets dichterbij te komen wisten de Heesche dames ook te scoren. De gasten uit Best hadden daarentegen ook menigmaal pech door pal of lat te raken. Van de andere kant liet DOS’80/Olympia’89 er geen twijfel over bestaan dat de winst naar hen zou gaan.  Met degelijk uitgevoerde aanvalspatronen wisten zij de marge naar 9 doelpunten verschil te tillen. Door vechtlust wisten de gasten uit Best een draaglijke 23-17 eindstand op het bord te krijgen. Door deze overwinning staat DOS’80/Olympia’89 stevig op de 3e plaats.

Delen